Rubriky
Aktuality Benjamínci Dinosauři Draci Koťata Skauti Zajíci

Vánoce u skautů

Období Vánoc je vždy obdobím velkého shonu. Ani u našich skautských družin tomu nebylo letos jinak. Během listopadu a prosince děti na schůzkách vyráběly dárečky pro své kamarády z jiných

družin, pekly perníčky či vyráběly svícny na hroby zesnulých skautů. Většina dětí se také zapojila do příprav výzdoby na výstavu betlémů. Vedoucí se sešli, aby zkompletovali střediskové kalendáře pro podporovatele kosteleckého skautingu.

Třetí adventní víkend byl ve znamení akcí všech družin. Benjamínci, Dinosauři a Zajíci se vydali na výpravu do skanzenu v Přerově nad Labem, Koťata a Lišky slavily společné Vánoce v klubovně. Dinosauři a Skauti připravili hostinu pro své rodiče, při které je sami i obsluhovali. K tomu jsme během tohoto víkendu připravovali i výstavu betlémů pro veřejnost a od dalších skautů si vyzvedli Betlémské světýlko. Výstavu betlémů navštívily některé družiny během svých schůzek, jiné děti třeba i se svými učitelkami během posledního školního týdne.

Na Štědrý den po poledni jsme tradičně, letos již po desáté, rozdávali Betlémské světýlko, pro které si přišlo rekordní počet zájemců.

Děkujeme všem, kteří podporují činnost našeho střediska. Velmi si vážíme spolupráce s městem Kostelec nad Labem, které nám poskytlo prostory pro uspořádání nejen výstavy betlémů, ale také listopadového okresního skautského sněmu. Děkujeme také všem, kteří nám zapůjčili betlémy na výstavu či přinesením vytisknuté postavičky pomohli vytvořit společný skautský betlém. Dohromady se nám sešlo 61 betlémů. Již nyní přemýšlíme, kdy výstavu uspořádáme znovu a čím ji obohatíme.

Napsala Léňa