Rubriky
Aktuality Koťata

Víkendovka v Litoměřicích

Víkend jsme strávily ve skautské klubovně v Litoměřicích od pátku 12. do neděle 14. dubna. Po převzetí klubovny si družiny samy připravily jídelníček. Pak jsme vyrazily nakoupit potraviny. Po večeři, kterou jsme měly z vlastních zásob jsme šly do nedalekého parku na prolézačky, protože se začalo stmívat byl nejvyšší čas se vrátit a ulehnout.

V sobotu ráno družina Lišek přichystala snídani a svačinu na celodenní výlet. Snídaně byla vynikající. Hlavního vaření se ujala Sofie a udělala nám vynikající palačinky. Kolem desáté hodiny jsme se vydaly na cca 15kilometrovou procházku. Cíl byla Laffitova vyhlídka nad Litoměřicemi. I když se některé cestou na vyhlídku zdráhaly, přesto to stálo za trochu námahy.

Byl zde opravdu krásný výhled na Středohoří, hrad Hazmburk, Říp nebo na elektrárnu Mělník.  Zpátky cesta utíkala rychle jelikož jsme stále klesaly, takže už nikdo neremcal. Cestou zpátky jsme doplnily zásoby a holky si nakoupily dobroty. Počasí bylo po většinu dne krásné, teplota přijatelná, cesta, ale náročná, a tak jsme byly všichni rády, že jsme se mohly vrátit do klubovny. Jelikož jsme byly hladové, musely jsme si připravit teplé jídlo. Do přípravy se zapojily Koťata, která připravila špagety Carbonara. Šéfkuchařkou byla Klaudie. Jídlo se povedlo a skoro nic nezbylo.

Večer jsme si ještě v nedalekém parku pohrály, zaházely jsme si s ringem a pak šly spát. Neděle byla ve znamení úklidu klubovny. Než dorazil místní skaut, aby si převzal klubovnu, tak jsme si čas zkrátily hrou. Anet a Ála nám dávaly začátek přísloví a mi jsme doplňovaly konce a vysvětlovaly co přísloví znamenají.

Pak už byl čas vyrazit na vlak, cestu jsme měly s pestřenou, neboť byla výluka a část jsme musely vlakem, ale přesto jsme dorazily na čas do Všetat, kde si nás vyzvedli rodiče.

EJ